Het voorjaar is aan het overgaan in de zomer. Tijd om nog even terug te blikken en vooruit te kijken naar de komende activiteiten.
Wat het meest opvalt is dat de lokale activiteiten steeds meer weerklank vinden. We begonnen twee jaar terug met één yogagroepje. Inmiddels is dat uitgegroeid naar twee vaste groepen,
een meditatiegroep en om de paar maanden een meditatiecursus. Sommige deelnemers komen gewoon een avond (leren) ontspannen, anderen willen meer en dieper. We zijn met beide groepen blij. Omdat de yogalessen van de fitnessclub ook in onze zaal worden gegeven, wordt centrum Wijland steeds meer een begrip in Lunteren.
Uiteraard gaan de Wijlandkampen, met deelnemers uit het hele land, ook gewoon door. 'Lenteren in Lunteren' was weer een feest. Verder waren er twee verdiepingsweekenden voor genodigden. Die waren eh, diep.
De komende tijd gaat de aandacht vooral uit naar muziek. Wij zijn net terug uit Amerika, waar we ook een paar dagen logeerden bij Kirtana in het prachtige Sedona. Over twee weken zien we Kirtana weer, maar dan logeert ze bij ons. Op 16 juni geeft ze een eenmalig concert in Zeist (zie agenda). We vermoedden het al, maar de reacties op de aankondiging van dit concert maakten nog eens duidelijk dat we veel mensen - waaronder onszelf - een groot plezier doen met het organiseren van haar optreden.
Een week eerder is het 25e Eigentijds Festival, waarop Peter een avond 'Songs of Silence' verzorgt.Hij doet dat samen met harpiste/zangeres Femke Bloem, die al een paar keer in Wijland optrad.
Het Wijland Zomerkamp is dit jaar eind juli. Dat het binnen no time was volgeboekt, zegt veel over de eerdere edities. We kijken ernaar uit.
Intussen maken we alweer plannen voor het nieuwe seizoen. Een Raja yoga cursus staat op de rol. Mogelijk gaan we iets met yoga/meditatie doen op een van de basisscholen in het dorp. We zijn daarover in overleg met de directeur. Is het dan alleen maar rozengeur en manenschijn in Wijland ? Nee. Vlak voor onze reis naar Amerika schoot Petie's rechterarm uit de kom. Een zeer pijnlijke ervaring, met een lange nasleep en lastige consequenties voor ons dagelijks leven. Gelukkig zijn we nog steeds gelukkig. :) =============================================================

Oud nieuws (januari 2019)
Time flies when youre having fun. Het is alweer 2019. Tot nu toe houdt de winter zich gedeisd; er kwam zelfs al een nieuwe bloemknop aan een van de rozenstruiken.
Rond de jaarwisseling hebben we teruggekeken op een bijzonder goed 2018. Alle activiteiten zijn fijn, soms ontroerend mooi. De formule 'Ontspannen en verdiepen' voorziet duidelijk in een behoefte. Omdat we een paar keer mensen moesten teleurstellen, hebben we het aantal weekenden uitebreid.
Ook de activiteiten voor Lunteranen lopen prima. Twee avonden per week YOMA (Yoga, Ontspanning, Mindfulness en Adem), eens per maand een meditatie avond en een concert. Tussen de bedrijven door zijn we altijd wel bezig met kleine veranderingen / aanwinsten: nieuwe gordijnen in de zaal, gele muren in de woonkamer, de flipperkast verhuisde (jammer) naar vrienden (gelukkig), de fitnessclub die op de dinsdag de zaal gebruikt zorgde voor mooie meditatiekussens, enz.
Het belangrijkste is dat het idee achter de naam WIJland steeds meer een concrete ervaring wordt. Onbekenden die na een paar uur al voelen als vrienden; mensen die zich door de harmonische sfeer uitgenodigd voelen om zowel fysiek als emotioneel te ontspannen.
We voelen ons er rijk mee en zijn dankbaar voor alle support en blijken van waardering.
Ook fijn is dat stichting Wijand op zijn beurt een andere goede-doelen stichting kon supporten. We konden Hugo Borst en Sander de Kramer een bedrag van € 5000 aanbieden voor hun Sunday Foundation, die geweldig werk doet voor kinderen in Sierra leone. Namens die kinderen en namens Hugo en Sander, hartelijk dank aan onze deelnemers en donateurs. google1613567e8c2afb4b.html

©2016 - www.centrumwijland.nl | Design www.free-css.com | Weblayout Erik de Wit