Kinderkampen

KinderkampenDe boeken over de avonturen van Caspar waren aanleiding voor series lessen op basisscholen. Die lessen waren op hun beurt aanleiding voor het eerste Caspar Kinderkamp op Ecolonie in Frankrijk.
Het was een groot succes.
De accommodatie en de omgeving van Wijland lenen zich bij uitstek voor programma’s met kinderen, dus Wijland Casparkampen konden niet uitblijven. Speelse yoga, zingen, de natuur in, theater, speurtocht, kampvuur, tekenen, flipperen, leren stil zijn, spelletjes. De levenslessen van Caspar worden tussen de bedrijven door besproken en beleefd.
De kampen zijn bedoeld voor kinderen uit de drie hoogste groepen van de basisschool (9-12 jaar). De staf weet waar hij aan toe is, maar staat zijn vrouwtje. Petie zat 25 jaar in het onderwijs en is al 30 jaar moeder.
Zowel zij als Peter waren ooit staflid bij de zeeverkenners en watergidsen en organiseerden menig kamp. Ze worden bijgestaan door een pool van vrienden met ervaring in onderwijs, psychologie en theater.
Je kroost is in betrouwbare handen.
Praktisch informatie over het volgende Casparkamp in de agenda.

Weekenden en midweken

Weeekenden  en midweken

Meerdaagse programma’s met workshops, zingen, meditatie en delen, afgewisseld met vrije tijd om te wandelen, te fietsen, van de tuin te genieten, films of documentaires te bekijken, enz.
Soms is er een thema, soms niet. De workshops, het verblijf (op tweepersoonskamers), de drankjes en maaltijden - biologisch en vegetarisch – zijn altijd bij de prijs inbegrepen.
Om iedereen de gelegenheid te geven om deel te nemen, zijn de prijzen van Wijland-programma’s zeer schappelijk.
Weeekenden  en midweken


Meditatie

Al rond 1975 zette Peter de eerste voorzichtige schreden op het meditatiepad. Sindsdien leerde hij allerlei technieken om tot innerlijke stilte te komen en beoefende hij ze gedurende meer dan 15.000 uur. Wat hij in die tijd geleerd heeft, deelt hij in zijn lessen graag met een ieder die de vrijheid van binnen zoekt. Naast de lessen in Wijland, is Peter beschikbaar voor kleine groepen die zich thuis (mits niet al te ver van Lunteren) in drie avonden de basisbeginselen van mindfulness/meditatie eigen willen maken.Meditatie

Adem educatie

Ademen lijkt simpel. Baby’s doen het van nature goed. Maar de meeste volwassenen zijn het verleerd. Dat komt doordat onze lichamelijke en emotionele ervaringen – pijn, slijtage, angst, zorgen, stress – hun weerslag hebben op ons adempatroon.
Door te hoog, te snel, te weinig of onregelmatig te ademen, doen we onszelf de hele dag (en nacht) door tekort.
Gelukkig werkt het ook andersom: goed ademen heeft een heilzame uitwerking op ons lichamelijk en emotioneel functioneren. Stress verdwijnt, slaap en concentratie verbeteren, zelfvertrouwen neemt toe.
Een adem-educatie traject begint met een vrijblijvend en gratis intake gesprek. Daarin wordt bekeken wat de behoefte is en welke winst er te behalen valt door te leren weer vrij te ademen.
Peter maakt een inschatting van het aantal sessies dat hiervoor nodig is en daar kun je dan ja of nee tegen zeggen.

De kosten bedragen € 35 per sessie van een klein uur.

Logeren

Bed & Breakfast

Deelnemers aan activiteiten kunnen desgewenst een nacht eerder komen.
Je slaapt in een schone, eenvoudige maar comfortabele tweepersoonskamer, met gedeelde douche/toiletruimte. Het smakelijke ontbijt is vegetarisch/biologisch en wordt geserveerd op de tijd die jou uitkomt.

De kosten bedragen € 40 pppn en € 35 als je een kamer deelt.

Bed en Breakfast

Mindfullnes op basisscholen

Mindfullnes

Petie en Peter gaven in groepen 7 en 8 diverse series lessen, gebaseerd op de boeken over Caspar. Met een combinatie van yoga en meditatie leerden ze de deelnemers hoe je jezelf rustig kunt maken.
Kinderen kunnen dat in hun drukke leven heel goed gebruiken. Concentreren vinden ze vaak lastig en vervelend.
Door speelse oefeningen, gebruik van de eigen fantasie en Peter’s rustgevende muziek, wordt stil zijn iets fijns. Ouders en leerkrachten staan verbaasd!
Deze programma’s worden in overleg met de scholen vormgegeven.Workshops en lezingen

Workshops en lezingen

De zaal van Wijland leent zich voor allerlei soorten workshops. Creatief schrijven, yoga, mantrazang, schilderen, sacred dance, meditatie, muziek, t’ai chi, massage, enz.
Afhankelijk van de activiteit kunnen er tussen de 20 en de 40 deelnemers comfortabel liggen (op wollen yogamatten) en/of zitten. Lezingen gaan over onderwerpen op het gebeid van duurzaamheid, filosofie, spiritualiteit en cultuur.

Concerten

Concerten
De zaal heeft een opvallend goede akoestiek. Daardoor komt ook onversterkte muziek goed tot zijn recht, zelfs als er 50 mensen luisteren. De in Rotterdam populaire serie concerten ‘Songs of silence’ die Peter en Petie organiseerden, wordt dan ook in Lunteren met volle kracht voortgezet. Een paar namen van mensen die in Wijland komen spelen: Kirtana, Marc Citroen, Tijn Touber, Freek Zwanenberg en Peter van Kan.


Verhuur

Verhuur

Voor eendaagse seminars waar de wereld beter van wordt, is het bijgebouw te huur. Het bestaat uit entree, zaal, eenvoudige keuken en douche/toiletruimte. De zaal heeft een hoog plafond, maar is toch intiem. De akoestiek is prima, waardoor je geen microfoon nodig hebt. Met 40 mensen kun je heel comfortabel zitten en met een beetje inschikken kunnen er ook wel 50 in (bijv. bij een concert of lezing). De grote tuin met diverse zitjes is beschikbaar voor in de pauzes. In overleg kan in het woonhuis worden geluncht.

Voor cursusleiders die een meerdaags programma verzorgen, is ook de accommodatie met 8 slaapplaatsen te huur, al dan niet inclusief catering. Schappelijke prijzen in overleg.

Sunday Service

Luisteren, zingen, delen en stil zijn. Geen boek, geen organisatie, geen dogma’s. Doel is het ervaren van liefde. En dat is meteen het enige waarin je hoeft te geloven.
Peter leidde jarenlang zondagvieringen, o.a. op het Eigentijds Festival, Lowlands en in centrum Ananda. Hij werd ooit tot minister (pastor/priester) gewijd in de Ananda Church of Self Realization, maar behoort tegenwoordig niet tot enige kerk of organisatie.
Een dienst duurt ongeveer 5 kwartier. Deelname is gratis.

Sunday ServiceYoga

Op deze webpagina lees je alles over de yogalessen.Rolstoelers

Rolstoelvriendelijk
Het is voor actieve rolstoelers goed mogelijk om mee te doen aan onze activiteiten. Er is een slaapplek beneden, er zijn vrijwel geen drempels en overal is de vloer glad. In het bijgebouw is er een aangepaste douche met douchestoeltje. De tuin is (afgezien van de oprit) goed toegankelijk.
©2016 - www.centrumwijland.nl | Design www.free-css.com | Weblayout Erik de Wit